показвания

Етикети

Сигнал за злоупотреба

Популярни публикации

Страници

Детски център

Абонирайте се

Пропускане към основното съдържание

Подготовка за новата учебна година

Използвахме м. август за да подредим и подобрим някои неща в Цветна градина. Е, винаги има още какво да се желае !
Започнахме с пирамидата. С помощта на приятели (благодаря на всички, които помагаха) си купихме дървен материал, сглобихме, боядисахме и монтирахме една катерушка в двора. Е, аз по-скоро помагах :)
Някои вече я изпробваха, а за други ще бъде изненада утре.


Все още продължавам с подреждането на класната стая. За началото на годината и посрещането на новозаписаните деца, тя трябва да е максимално уютна, почти без материали, така че децата да  могат спокойно да се ориентират в обстановката и да свикнат с правилата.
Така че, продължавам да прибирам и подреждам. Доста неща са акумулирани през годината, които трябва да си намерят мястото и да чакат времето си. Казват, че за пълно оборудвана с материали и пособия Монтесори класна стая са нужни години. Така си е.

Според източници от AMI линията за ходене и сядане в класната стая, която е задължителна за Монтесори класна стая, би трябвало да е във форма на елипса. Тъй като кръга предразполага към несъзнателно вървене в кръг. Много съм доволна, че намерих (в интернет разбира се) перфектен начин за очертаване на голяма и правилна елипса.
Нужно е само 2 точки (пирони, карфици), въженце, със завързани краища, и нещо за писане.


Така преправих кръга на елипса, в която успя да се впише и кръг (килима). Вярвам, и това е полезно знание по геометрия.

Коментари