показвания

Етикети

Сигнал за злоупотреба

Популярни публикации

Страници

Детски център

Абонирайте се

Пропускане към основното съдържание

През февруари

Тъй като не успявах да публикувам своевременно нашите проекти и занимания, сега ще го направя със закъснение.
През февруари отбелязахме Св. Валентин, като децата направиха сърце и картичка за милите си майки.


За сърцата използваха предварително изрязана форма от картон. Формата трябваше да се боядиса с голяма четка, като умишлено им предоставих бяла и червена боя, за да могат сами да наблюдават смесването и да постигнат розов цвят. Боядисването от двете страни изискваше търпеливо изчакване боята да изсъхне. След като изсъхна добавихме отпечатъци от намазани с черна боя ръчички (което беше доста забавно), след като и тя изсъхна по желание някои си написаха собственоръчно буквата със светъл молив върху тъмния фон. Перфорирахме и закачихме панделка.
За картичките дадох пълна свобода за изява. Предоставих розов картон, ножици за оформление, сърчица от различни хартии и размери, моливи, пастели, лепило с брокат и всички останали арт материали, които са на разположение в класната стая. Получиха се интересни варианти.

Използвахме и минусовите температури за да правим различни неща с лед. Експерименти - кое ледено блокче ще се разтопи най-бързо. Това поръсено със сол, това увито в памук или третото на което не прилагаме нищо.
Друг забавен експеримент беше рисуване с цветни ледени късчета.


Коментари