показвания

Етикети

Сигнал за злоупотреба

Популярни публикации

Страници

Детски център

Абонирайте се

Пропускане към основното съдържание

Интересните музикални инструменти


Тъй като вярвам в казаното в предишния пост за това, че гледането на електронни екрани вреди на малките деца и се опитвам да го огранича до минимум. Но не мога да го избегна. Детето наблюдава как "нещо правим" пред компютъра и както изглежда това е нещо много интересно и започва да иска и то да "работи".
Няма как, започнахме да пускаме няколко по-елементарни песнички и за Сънчо от моето детство, според желанията. Наскоро обаче, се случи да види как се свири на китара и вече има сериозен музикален интерес.
Понеже моето музикално образование не е на високо ниво, засега няма да се задълбочавам в методи като Suzuki Method , чрез който детето може да се научи да свири на инструмент както се учи да говори майчиния си език.
Все пак добре е докато децата са в "абсорбиращия" си период да бъдат излагани на различни стилове музика, различни инструменти и т.н. За това прибегнах към youtube и ето някои от утвърдилите се като любими клипове с музикални инструменти.
Най-желан е "който пее" и свири на китара, плътно го следват акордеона, "на бас китара", и на хармоника. Духовите инструменти някак не се котират. А пианото никак не го впечатли. Е, ще следваме детето, според заръките на Монтесори.

Скоро се надявам да намеря време и да се възползвам от интереса към инструментите, за да представя картинки на видове инструменти с техните имена.

Коментари