показвания

Етикети

Сигнал за злоупотреба

Популярни публикации

Страници

Детски център

Абонирайте се

Пропускане към основното съдържание

Обобщение от седмицата

Измина една седмица от започването на заниманията в Цветна градина Монтесори. Тъй като останах с впечатление, че всички желаещи да посещават биха предпочели някой друг да е започнал преди тях, реших да започваме, а другите ще се включат когато решат. За Б. така или иначе вече е време да започне по-редовно с Монтесори занимания, а и напоследък (след 2.5г.) се забелязва голяма промяна в поведението му. Повече внимание към детайлите, отделя повече време за една работа и дори, след като вече 2 месеца идва с мен почти всеки ден,  се ориентира в материалите, сам избира и не се отказва от избраното скоро. Има още много път да извърви, но напредъка ме радва. 
Тази седмица се занимавахме с изкуство:



Първо изпробвахме рисуване върху опаковъчен найлон с балончета и отпечатване върху лист хартия. Добре се получи, но не събуди голям ентусиазъм. Изпробвахме и рисуване с темперни бои. При пастелите, в момента, по-интересно от самото рисуване е да се натисне пастелът, така че да се покаже от другия край на хартиения етикет...нищо, важно е да има изследователска тръпка.
Практически живот:


Опитах да следвам интереса към "забождане" на разни неща и скалъпих заниманието на първите снимки - стиропор и клечки за зъби. Всъщност не е лошо като идея, само материала в/у който се забожда трябва да е по-устойчив. Стиропорът се раздроби доста бързо.
От другите дейности, с които се занимавахме през седмицата, по-интересните (и попаднали в кадър) са - миене на тиква, счукване на черупки от яйца, рязане с ножица, трансфер и други забавления според настроението.
Съобразно възрастта на посетителите, това беше в кръга на възможностите им :). Надявам се през новата седмица да стане по-разнообразно и шарено.

Коментари

  1. Имам 4 деца, за съжаление не на възрастта за вашата детска градина. Удивена съм, възхитена съм от това, което правите. Изобщо се радвам, че има такова нещо в България. Моля ви, направете всичко възможно да разберат хората за вашата работа. Успех!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Ви много за хубавите думи! Всяко начало е трудно, но важното е да работим с желание и да се стремим към по-добро.
    Поздравления за това, че имате четири деца!
    Всичко хубаво и на вас!

    ОтговорИзтриване
  3. Привет от мен,казвам се Тонислава. Чета,чета и пак чета и не мога да повярвам,че това е истина.Възхитена съм от всичко.......което прочетох,всичко което сте публикували като информация, но най-вече от ентусиазма и любовта, с които сте написали всичко това.Изключително съм щастлива, че попаднах на вашия сайт.
    Поздравления!...
    Попътен вятър в "екстремното" начинание!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Тонислава, благодаря за коментара. Радвам се, че намирате за интересно, това което публикувам. Ще се старая и за в бъдеще.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. нещо, което намерих случайно, но помислих, че ще ти хареса:
    http://krokotak.com/2009/09/esenno-darvo-v-kashti/

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар