показвания

Етикети

Сигнал за злоупотреба

Популярни публикации

Страници

Детски център

Абонирайте се

Пропускане към основното съдържание

Смесване на основните цветове

Тази седмица рисувахме с акрилни бои. Акрилната боя за рисуване се разрежда с вода и може да се използва разредена или неразредена. Цветовете почти не се променят след изсъхване, съхне бързо и боята е безвредна. По-скъпи са от темперните бои, но децата трябва да опитват различни техники и материали в творчеството си.
Идеята ми беше да покажа как се рисува с четка (започнахме с плоска) и как се сменя цвета, с който работим. Всеки път предоставях само по два основни цвята. В процеса на работа, цветовете се смесиха и се получиха второстепенните цветове - лилав, зелен и оранжев.




Не подготвих предварително децата да очакват да се получи друг цвят нито пък им обърнах внимание на това, че цвета на водата е станал различен. Някои забелязаха сами магическото получаване на лилаво и зелено. Оранжевото явно не изглежда така магическо и беше наречено "светло червено".
Както гласи една китайската мъдра мисъл: "Кажи ми - ще го забравя; Покажи ми - ще го запомня; Остави ме да го открия - ще го разбера."

Коментари

  1. Каква красота!!!
    Как беше библейската поука? Нещо, че няма смисъл да ловиш риба за хората, а че трябва да ги научиш сами да си я ловят :))

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар