показвания

Етикети

Сигнал за злоупотреба

Популярни публикации

Страници

Детски център

Абонирайте се

Пропускане към основното съдържание

2012 Годината на дракона


По традиция отбелязахме и китайската нова година. Както миналата година за украса направих изрезка на дракон за прозореца. А по повод на традицията да има портокалово дръвче в къщата, което да носи късмет, направих от клонки взети от двора и смачкани парченца тишу хартия, които ми бяха останали от минал проект.

jan12-1
Като проект за децата, разбира се темата беше дракон. Направихме хартиени дракони като използвахме този образец. Може би е подходящо за деца на поне 4 години, при нас се наложи доста помощ от възрастен за по-малките. Също си направихме маски на дракон, оцветени собственоръчно и настана голямо плашене.
Разказахме си историята за това как императорът повикал животните и ги накарал да се състезават, за да прецени коя година на кое животно да нарече...
Картите с китайските зодии от миналата година използвахме този път за мемори игра. Приготвих и още едни карти с китайски йероглифи за някои думи (слънце, човек, дъжд и др.), които използвахме за да намерим съответната друга такава, т.е. за наблюдателност и да покажем какво представляват китайските йероглифи.

jan121

През седмицата ни остана време и да се порадваме на снега…

jan122

Коментари