показвания

Етикети

Сигнал за злоупотреба

Популярни публикации

Страници

Детски център

Абонирайте се

Пропускане към основното съдържание

Великден


IMG_6484
Доволна съм от пролетните цветове, в които се получиха великденските ни яйца тази година. Техниката беше с олио в боята.
С децата имахме работа и по други задачи преди да стигнем до кулминацията – боядисването на яйцата.
Първият проект беше с рисуване и апликация. Идеята беше да нарисуваме различни видове линии и да оцветим. Формата на яйцата очертахме с металните шаблони – Монтесори материал за  работа от областта за упражняване на писането. Някой направиха линии и ги игнорираха при оцветяването, други ги пропуснаха изцяло, а трети ги нарисуваха в изненадващ дизайн и отказаха да оцветят, т.е. бликаше креативност от всички страни. Изрязахме овалите и ги залепихме върху цветен фон по избор. Някои пък въобще не участваха в задачата или участваха, но не останаха доволни от резултата. Във всеки случай дори опит или наблюдение е от полза.
apri20l12
Другата задача беше да приготвим панерче за яйцата. Беше от хартиен шаблон, който по-умелите сами доизрязаха и сглобиха с лепило. После украсихме панера с малко жълти яйчица и други неща по желание.
lunapic_133466323822716_1 (2)
След като приготвихме панерите, се захванахме с боядисването на яйцата. …и с яденето на спуканите, които се оказаха прекалено малко за апетита на децата.
IMG_6479
IMG_6481
Накрая всеки имаше по едно-две яйца в панер да си занесе вкъщи.

Коментари