показвания

Етикети

Сигнал за злоупотреба

Популярни публикации

Страници

Детски център

Абонирайте се

Пропускане към основното съдържание

Детски книги

Тази публикация отдавна изчаква редакция и се отнася за това, което четяхме преди няколко месеца, но все пак може на някого да е от полза информацията.

Скоро попаднах на нови заглавия на изгодна цена и реших да споделя, кои са новите книги в нашата класна стая.




Тези две книги, написани от Мадона, са с красиви илюстрации и интересни истории. По-скоро сериозни, отколкото забавни, но поучителни. По мои наблюдения са подходящи за деца над 3.5 -4г.
Бих купила и други от детските книги на Мадона.


Тази e от поредица книжки "Казвам се...". Има и за други известни личности като Леонардо, Марко Поло, Айнщайн. Написано е от първо лице ед. число, все едно ни разказват историята на живота си. Добро четиво, особено за тези деца, които обичат всякакви истории. За деца от детската градина все пак, е доста детайлно написано и се налага да пропускаме по-описателните моменти, за да могат да следят разказа. Предназначена e за деца в училищна възраст, но тъй като при Монтесори обучението се представят и композитори и художници сметнах, че ще е от полза. Както и книжката за Леонардо, която пазя за по-нататък, когато стане въпрос за творчеството му.


Историята за "Жабокът и чужденецът" е също много поучителна, за това как приемаме различните от нас хора. Въпреки че книгата я имаме от цяла година, още си я препрочитаме. Наскоро се сдобихме и с още две книги от поредицата - "Жабокът е герой" и "Жабокът си е жабок", които също станаха любими на децата. Интересна е на деца над 3г.

Във връзка с географията, попаднах на хубаво издание "Приказки от цял свят". Приказките са разнообразни, добре илюстрирани и малко от тях бяха познати на децата. Четейки приказките, отбелязваме на кой континент се намира страната, от която е приказката. От същото издателство имаме и книгата "Индийски приказки", които също са интересни както заради историите и поуките в тях, така и за запознаване на децата с индийската митология - в тях участват многоръки богове, демони и др. интересни същества. За деца над 3,5-4,0г.

Преди време писах някои от принципите за четене и избор на книги според Монтесори философията, може да си припомните тук.

Коментари